Dödsruna

Igår kväll avled ENDGAME efter en längre tids sjukdom.

Gillets livslängd blev ganska exakt 18 månader, och kan räkna sig bland det fåtal icke hardcoregillen som tagit ner bossar i Blackwing Lair. Dessvärre fungerade inte ENDGAMEs mjuka system bra de senaste månaderna, eftersom det grundar sig på en kärna av aktiva spelare och en större grupp något mindre aktiva spelare som ändå är intresserade av att raida.

Kort och gott, problemet var att folk gärna ville raida de enkla instanserna, men så fort vi försökte köra de svårare instanserna där vi inte redan dödat alla bossar lätt sket folk helt enkelt i det. Efter att en klyfta uppstått mellan de aktiva spelarna och de lata såg vi helt enkelt ingen annan lösning än att sätta punkt för det hela innan det gått för långt.

Ur ENDGAMEs aska har ett nytt gille rest sig, Aurora Nova (Ny gryning på latin), dock utan Cappucino som ledare, då han tagit ett steg tillbaka för att kunna fokusera på själva spelet och mindre på administration. Detta gille har något strängare regler och är helt inriktat på PvE raiding. Därmed kommer vi också förvänta oss att alla som går med ska ha målsättningen att raida regelbundet, men vi kommer att ha slappare regler än hardcoregillen som tvingar medlemmar att raida 4-5 gånger i veckan annars sparkas de ut.

Över lag är det lite sorgligt, men jävligt skönt. Hela situationen har varit närapå ohållbar i flera månader, och nu har vi en miljö där vi kan kräva av våra medlemmar att de ska vara dedikerade och verkligen vilja nå framgång, istället för att folk bara skiter i det och endast vill spela det som är enkelt och garanterat ger feta epixx.

Kommentarer
Postat av: Mufflon

That sux! Betyder det att du är GM i det nya guildet nu? Eller har nån annan upstart tagit på sig det? Om du vill får du vara med i MM, vi är också rätt hardcore, med mycket hårda regler och så. Jag har inte kommit på vilka de är ännu, men bryter någon mot dem så jävlar.

2007-10-01 @ 09:34:20
URL: http://salenko.blogg.se
Postat av: Jeff

Tomas, att inte döda en kortväxt varelse 'on sight', till exempel. Då jävlar... =D
Ett steg i rätt riktning. Sätt era regler och håll på dem. Acceptera inte vilket löst folk som helst utan kör på någon veckas trial-period för att rensa bort det värsta ogräset ;)

2007-10-01 @ 09:55:32
Postat av: Linus

Med tanke på att vi är 10 personer i MM men 100 karaktärer så borde en regle vara att man måste ha minst 10 alts var ^^.

2007-10-01 @ 10:16:41
Postat av: Shazbot

Jag tror att MM är det guildet med hårdast regler... om man bara visste.

2007-10-01 @ 12:12:23
URL: http://shazbot.blogg.se
Postat av: Dase

Jag är inte GM, Jenny har förbjudit mig att vara GM, samt då att jag faktiskt inte vill :)
Problemet är att jag hatar människor, och att vara GM innebär att man måste vara relativt trevlig mot människor. I dont like that crap.
Jag är dock officer för närvarande, men strukturen är inte färdig än.
Och Jefimon, vi kommer att regler kring aktivitet och dedikering, dock inte så att man måste raida 5 gånger i veckan, men om man bara slappar så har man inte där att göra.
MM har stenhårda regler ja, fast det är bara Tomas som kan dem, och de ändras hela tiden.

2007-10-01 @ 16:59:16
Postat av: Jenny

Tja, om du verkligen vill så får du. Men för ditt eget bästa så borde du verkligen inte. speciellt inte med skola och fru och inredningsprojekt som kommer att ta upp en del tid framåt. :P

2007-10-01 @ 17:53:31
Postat av: Per

Nej, Peter. Jag tror det är dags att sluta spela wow nu. Kom igen, så himla kul är det inte ;)
Jag är mest bara bitter för att jag inte har en dator som fungerar :(

2007-10-01 @ 18:12:19
URL: http://naifuzan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0