Jävla kött!

Inte nog med att det är kiiisar i en jävla massa god mat, det är även kiiiisar i många rusdrycker!

Som tur är hittade jag en hemsida som listar iallafall många veganvänliga öl- och spritsorter på http://tastebetter.com/features/booze så förhoppningsvis kan jag lösa spritkrisen :)

UPPDATERING: Guiness hatar mig, mycket...det är kiiiisar i Guiness, hence, förstört för mig :(

UPPDATERING 2: Har hittat en mängd schysst öl som faktiskt är vegansk, Newcastle bland annat, och Kahlua är a-ok, tillsammans med Captain Morgans rom, Fullers olika sorters bitter och lite annat smått och gott, så det ska nog lösa sig det här.

Kommentarer
Postat av: Mufflon

Det är bara fisk i guiness, de räknas väl knappast som djur? Fiskar räknas som äckliga saker i vattnet bara, som tång typ. Jag är åtminstone rätt säker på att de saknar själ, det ser man på deras tomma blick.

2007-07-27 @ 10:22:27
URL: http://salenko.blogg.se
Postat av: Osto

Jag tror att Tomas har rätt. Nice att Newcastle faktiskt visade sig vara "Mostly Vegan Friendly" vad nu det innebär. Bara lite lite Kiise?

2007-07-27 @ 13:00:02
URL: http://osto.blogg.se
Postat av: Dase

Det innebär att på flaska är den vegansk, men på tapp kan det vara kiiise i, eller rättare sagt körd genom kiiise, så att säga :)
Det är egentligen inte fisk/andra kiiisar i själva ölen normalt sett. Man använder gelatin eller annat ucke från fiskar och sånt, eller benaska för att klarna olika drycker, så det är rent tekniskt endast spår av kiiise. Men för en vegan eller ideologisk vegetarian som inte dödar djur är det sak samma.

2007-07-27 @ 13:16:34
Postat av: Per

Men vafan, GET WITH THE FOOD CHAIN! När man har haft den goda turen (jo, jag vet, det kan diskuteras) att födas som människa och har hamnat i toppen av näringskedjan måste man ju utnyttja privilegiet att äta upp andra varelser!
Inte så konstigt att Guinness är godaste ölen! He he he.

2007-07-27 @ 15:38:57
URL: http://naifuzan.blogg.se
Postat av: Dase

Näringskedjan är en myt :) Eller rättare sagt, näringskedjan har ingen topp eller botten, det är ett cykliskt förhållande eftersom allting förr eller senare äts av nåt annat, som i sin tur äts av nåt annat, ad infinitum, ad absurdum. Därmed kan man inte vara på toppen, men man är definitivt en del av den.

2007-07-27 @ 16:21:23
Postat av: Per

Nej nej, du blandar ihop kretslopp och näringskedja.
Högst upp i näringskedjan är de djur, eller varelser, som kan döda alla andra för att äta upp dem. Visst händer det väl att andra djur dödar människor och äter upp dem, men det är ju förhållandevis väldigt sällan. We win! Annars äts ju människor mest när de redan är döda.

2007-07-27 @ 16:33:09
URL: http://naifuzan.blogg.se
Postat av: Dase

Den traditionella näringskedjan ser ut lite så. Dock är människan i grund och botten inte i topp, eftersom djur dödar oss för att äta oss. Däremot djur som stora kattdjur, björnar, vargar etc har inga naturliga fiender som så, därför borde vi med den logiken låta dem äta oss eftersom de är på toppen av näringskedjan :)

2007-07-27 @ 16:46:08
Postat av: Mufflon

Näringskedjan schmäringskedjan. Jag tycker att man kan vara stolt över att vi är en art som är så oerhört överlägsen alla andra arter på jorden att vi faktiskt kan göra lite som vi vill med dem, inklusive låta dem leva. För andra rovdjur så gäller det att äta eller ätas, de lever på marginalen liksom. Vi människor är så boss att vi skulle kunna döda och äta vilket djur som helst, men vi kan också låta dem vara helt och hållet och klara oss lika (kan diskuteras) bra ändå. Jag kommer att tänka på ett citat från Schindlers List: "Choose not to kill, even though you can, because THAT is REAL power."

2007-07-27 @ 22:16:15
URL: http://salenko.blogg.se
Postat av: Shazbot

Jag kom att tänka på ett annat citat när Dase skrev: "Eller rättare sagt, näringskedjan har ingen topp eller botten, det är ett cykliskt förhållande eftersom allting förr eller senare äts av nåt annat, som i sin tur äts av nåt annat, ad infinitum, ad absurdum"
"Vi är så fattiga så vi äter bajs! Skriv det! Skriv det!"
Allt måste ätas. Så är det ju, och det är skitsynd om de som måste äta bajset, för det lär bli rätt mycket bajs på jorden på en dag. ;) That is real power... :D

2007-07-30 @ 15:06:31
URL: http://shazbot.blogg.se
Postat av: Shazbot

Nu kom jag på ytterliggare ett citat som inte alls handlar om veganer eller näringskedjor. Jag och Dase kollade en gån på ett program som handlade om 2 killar som medvetet försökte ligga med kvinnor som ingen annan vill ligga med, för det var ju lättare att få till det då tyckte de. Och en av dem sa en sak som jag ALDRIG kommer glömma.
"Vem som helst kan sätta på en snygg tjej, men det krävs en riktig man för att sätta på en jävla ödla"
Hur hemskt och fracked up det än låter så måste jag säga att han har en poäng...

2007-07-30 @ 15:09:35
URL: http://shazbot.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0