LAN och saker

Nuså, då spikar vi LAN fredag-söndag v45, hos Olle, inga byxor.

Spel föreslagna är Rainbow 6: Vegas, Call of Duty 2, World in Conflict (kan testa iallafall, har inte kört det multiplayer).

Övriga förslag?

Med lite tur har det släppts lite fler spel tills dess, Call of Duty 4 är ju på G och kanske Crysis multiplayerdemo hinner släppas, men jag tror vi klarar oss :D

Crysis single player är jävligt soft måste jag säga, man kan leka som satan och riva hus med nävarna, meja ner skog med kulsprutor á la Predator och slänga en massa skräp i havet. Så skjuter man folk ibland också, men mest leker man faktiskt :D

LAN?

Jag är mycket intresserad av LAN. Vecka 45, helgen då funkar utmärkt för mig, Jenny måste plugga en massa så är jag inte hemma får hon lite lugn och ro :)

Som det ser ut nu, jag kan köra ner torsdag kväll, skolan slutar vid 17 eller nåt, så jag kan bara ta och packa datorn och köra, så är jag nere vid 20-21-tiden ungefär. Det innebär att vi kan softa, ta en film och snacka lite skit eller nåt sånt på torsdag kväll, sen sätta igång på fredag så fort som folk bara kan. Det som behövs är plats att vara på, och sovplats för Gudfadern.

Spel som kan vara tänkbara är Call of Duty 2, nu när de flesta har lite nyare datorer kan vi spela det istället, det har lite smartare spelsystem än ettan iallafall. Nån som har några andra förslag på spel vi inte har spelat tidigare pga för kassa datorer? Rainbow 6: Vegas kanske kan funka om folk klarar av att spela det bara :D

Hör av er med mer info så får vi se hur det blir.

Herre jävla gud....

http://www.fragbite.com/?threadID=374156&commentNr=5

Det är ju fanimej tragiskt......är det verkligen så att så pass många människor är så korkade att de borde instutitionaliseras? (Självklart vet jag redan svaret, men man försöker ju iallafall övertyga sig själv om att så inte är fallet)

Faith in mankind...shrinking......

Skola och spel, spel och skola, igen!

It's what i do helt enkelt :D

Påbörjat min hemtentamen i Spelanalys, jag ska analysera de sociala konstruktioner som finns inom ett World of Warcraft-gille, det ska bli intressant :)

På spelfronten har jag testat Unreal Tournament 3-demot. Bara kört mot bots än så länge, men med allt på max och 15 bottar flyter det bra, samt att det är nästan äckligt snyggt. Påminner i utseendet mycket om Gears of War (inte så konstigt iom att det är samma motor) men inte lika tuff atmosfär. Spelsättet är naturligtvis traditionellt run'n'gun som vi alla minns och ogillar från gamla UT-serien :D

Har börjat köra igenom Overlord också. Relativt enformigt, men mycket humor och dumheter gör det roligt ändå. Samt att ha en hord med elaka goblinsar som bara stökar omkring är ju helt klart lysande :)

Angående LAN: Jag ska kolla hur mitt schema ser ut i skolan och så, men v45 kan vara bra att bestämma preliminärt, då borde jag vara klar med alla inlämningsuppgifter för den här tiden så det kan vara skönt med lite paus :D

Ps. Har även kört igenom Call of Duty 4-demot, det är jävligt tufft, påminner givetvis mycket om tidigare CoD-spelen, men i modern tappning. Givetvis är detta inget negativt, CoD-serien har alltid varit genomarbetat och bra, och kontrollerna fungerar bra. Grafiken är helt klart bra och styrning känns tajt och bra, det är sällan eller aldrig man stör sig på nåt i spelet. Demot är givetvis alldeles för kort, tar kanske 10 minuter att köra igenom om man har lite tempo, men det är underhållande och en vansinnig massa action här och var.

Fetare dator, fetare liv.

Uppgraderade min dator förra veckan. Så otroligt mycket krångel, som det är att formattera om och skaffa alla program och skit man är van vid.....men allting funkade iallafall som det skulle :)

Så nu kan jag spela de fetaste spelen på max och det flyter finfint. Dock saknar jag riktigt roliga spel att spela. Stranglehold är fruktansvärt repetitivt, men fet action. Bioshock är jävligt bra, men kraschar hela tiden så man får spara typ var 10:e meter eller nåt. Plus att det är så knasigt mörkt att det bara går att spela kvällstid mer eller mindre. Stalker har jag redan spelat igenom, och det har samma mörkerproblem som Bioshock.

Det har iofs vissa fördelar, då jag har mer tid för skolarbete, har lite småsaker att trolla till....

Väntar mest på Colon Duty 4 och Mass Effect naturligtvis, Bioware kan inte ha fel, så är det bara...Kane&Lynch: Dead Men lurar kring hörnet, släpps nån gång runt slutet av november och verkar lovande. Skurkaction i stil med HEAT och så kan ju inte gärna gå fel, i synnerhet med det någorlunda innovativa multiplayersättet. Det är alltså en blandning mellan coop och adversal. Man spelar tillsammans som skurkar som ska exempelvis råna en bank. Pengarna finns utspridda över hela banken och polisen försöker självklart hindra en, och målet är att samla ihop så mycket pengar som möjligt, ta sig till ett flyktfordon och fly av kartan. När alla är av kartan delar alla överlevande på bytet. Twisten är tvåfaldig, dör man respawnar man som SWAT och ska hindra skurkarna att fly med pengarna, och om man vill kan man förråda sina skurkkamrater och skjuta dem i ryggen. Då blir man flaggad som förrädare och delar inte längre bytet med de andra skurkarna. Det jävliga är att de ser var man är på kartan och man får en "Traitor"-markering över huvvet så alla vet att man är kill on sight. Nästa runda börjar man med en svart tröja för att indikera att man var förrädare förra rundan, så folk kan passa sig för att vända ryggen till den spelaren.

På det stora hela, ett schysst action/squad tacticsspel men kan nog vara omåttligt roligt på LAN :)

Shit mafacka, så mycket aktivitet

Det här är nästan löjligt, tre poster på samma dag, men jag satsar på att köra intensivt men jävligt slappt, så att säga.

Saken är den att jag just beställt ett uppgraderingskit till min dator, nytt moderkort, processor, grafikkort och minne. Summan av kardemumman blir en duktigt mycket bättre dator för runt 6000:-. Skulle gärna krämat på med det fetaste, men då landar man snabbt på summor som inte är roliga alls :)

Så förhoppningsvis tar det inte jääättelång tid innan det kommer, men det är svårt att veta liksom...

Andra nyheter

Lite annat som jag glömde bort :)

Jag var ute i lördags och spelade airsoft för första gången på år och dar, det kändes bra. Trevligt folk, halvkasst väder, schysst mark och nästan ett skrevskott. Helt klart en bra dag :) En bidragande faktor till att jag fick tummen ur är att en klasskamrat (läser grafik iofs) spelar, och han skulle också ut så då tänkte jag att jag kunde passa på.

Märktes rätt tydligt att jag var lite ringrostig, tog tre spel innan jag ens avfyrade mitt vapen, då jag blev utskjuten innan jag ens fick chansen i början. Sen gick det mycket bättre, plockade folk lite här och var och fick in ett par riktigt bra träffar.

Skolan går bra, måste fixa lite hemuppgifter som inte är för roliga, men det är trots allt intressant hur man än vrider och vänder på det.

Dödsruna

Igår kväll avled ENDGAME efter en längre tids sjukdom.

Gillets livslängd blev ganska exakt 18 månader, och kan räkna sig bland det fåtal icke hardcoregillen som tagit ner bossar i Blackwing Lair. Dessvärre fungerade inte ENDGAMEs mjuka system bra de senaste månaderna, eftersom det grundar sig på en kärna av aktiva spelare och en större grupp något mindre aktiva spelare som ändå är intresserade av att raida.

Kort och gott, problemet var att folk gärna ville raida de enkla instanserna, men så fort vi försökte köra de svårare instanserna där vi inte redan dödat alla bossar lätt sket folk helt enkelt i det. Efter att en klyfta uppstått mellan de aktiva spelarna och de lata såg vi helt enkelt ingen annan lösning än att sätta punkt för det hela innan det gått för långt.

Ur ENDGAMEs aska har ett nytt gille rest sig, Aurora Nova (Ny gryning på latin), dock utan Cappucino som ledare, då han tagit ett steg tillbaka för att kunna fokusera på själva spelet och mindre på administration. Detta gille har något strängare regler och är helt inriktat på PvE raiding. Därmed kommer vi också förvänta oss att alla som går med ska ha målsättningen att raida regelbundet, men vi kommer att ha slappare regler än hardcoregillen som tvingar medlemmar att raida 4-5 gånger i veckan annars sparkas de ut.

Över lag är det lite sorgligt, men jävligt skönt. Hela situationen har varit närapå ohållbar i flera månader, och nu har vi en miljö där vi kan kräva av våra medlemmar att de ska vara dedikerade och verkligen vilja nå framgång, istället för att folk bara skiter i det och endast vill spela det som är enkelt och garanterat ger feta epixx.

RSS 2.0