Uff och buff

Efter en helg av dumheter, skitsnack, alldeles för mycket bumbo och fantastiska vänner börjar skolan närma sig. Ska bli jävligt skönt att komma igång igen, även om jag inte blivit helt förslappad under sommaren.

Det vankas Kreativt Skrivande och nåt slags kurs om regelsystem och spelteori som verkar lysande, och nåt slags kurs om ledarskap och organisation som verkar helt hädiskt tråkig, men det kan säkert vara bra att kunna :)


Dagens I-landsproblem är att jag fortfarande inte städat upp sen festen, inte så vansinnigt skitigt men en jävla massa disk och ölburkar i köket som borde fixas. Oh well, det är ett smutsigt jobb men någon måste göra det... :)

En annan intressant nyhet är att jag i mitt sökande efter ett vettigt musikprogram som kan spela midi-filer med bättre instrument än den vanliga midi-banken har hittat ett program som trots att det inte löste mitt problem skapade en möjlighet. Det gör nämligen så att man kan använda tangentbordet som....ja, ett keyboard, logiskt nog. Kort och gott, man kan spela musik genom att bara hammra på tangentbordet, vilket ledde till att jag satt och plinkade lite piano en stund och fick ihop lite faktisk musik. Så det lutar nog åt att jag skriver en instrumental låt med piano, kanske lite cello och så, aldrig fel :)

Moar musicbox!

Jobbar på en ny låt, går hyffsat. Experimenterar med två gitarrer, det är ofantligt mycket svårare än att bara göra med en gitarr, iallafall om man inte vill att basen ska köra samma som rytmgitarren. Vi får väl se hur det blir, har inte börjat på basspåret än ;)

Disaster struck häromdan dock, mitt ljudkort (som alla som varit på voice chat med mig vet) är fuckat, det loopar ljud och får allting som går igenom datorn att bli riktigt jävla knas. Så länge jag kör in ljud genom micken och ut genom högtalarna direkt funkar allt utmärkt, men om jag försöker spela in det slutar det med att allt ljud försvinner efter några sekunder. Bah, får väl helt sonika investera i ett schysst ljudkort, det jag har nu är ju ett sånt där integrerat på moderkortet, så det är inte som att jag förväntar mig att det ska vara bra överhuvudtaget :D

Och, sist men inte minst vill jag påminna om fest, här på lördag, kom om du vill, om du inte vill....öh...kom inte? Det om det.

Something Awful

Ögnade igenom senaste Comedy Goldmine när jag fick syn på följande reklam...Jag älskar SA, så är det bara :D

Neon Genesis Evangelion

Stötte på en nyhet (som inte är en nyhet egentligen, bara nåt jag inte hört tidigare) idag. Det har gjorts en remake av originalserien från mitten av nittiotalet, en tetralogi som påbörjades 2007 (alltså ingen nyhet som så). Den andra filmen släpptes i Juni i år, så det lär väl ta en stund innan den kommer hitåt, men den första filmen, Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone, finns ute att få tag på. Den följer ganska exakt originalserien och innefattar ungefärligen episod 1-6, men är i filmformat så det är inga hopp mellan episoder.

Filmen skiljer sig något från serien här och där, men många scener är verkligen blow for blow exakt som originalet. Den dramatiska skillnaden mellan dessa nya scener och de gamla är att de är galet mycket bättre tecknade och det används även en del 3D-animationer här och där. Dessa är dock relativt sömlöst innefattade och bryter inte av från det tecknade.

Handlingen följer som sagt ganska nära originalet, ofta exakt likadant, men vissa saker är dramatiskt ändrade med helt nya scener etc. Vissa saker är också mycket tydligare beskrivna vilket gör det lättare att fatta vad det är som pågår, något som originalserien inte direkt gjorde jättebra :D


Jag kan helt klart rekommendera den till allt och alla, om man gillade originalet gillar man förmodligen den här, har man aldrig sett originalserien är den här mycket lättare att komma in i misstänker jag...

RSS 2.0