Alien!

Tydligen är en ny Alien-film i görningen. Lysande nog är det en prequel till Alien, med Ridley Scott som regissör. I vanlig ordning kan det gå hur som helst som det gör med film, men Scott regisserade trots allt den första (och bästa) filmen så han har viss erfarenhet av det.

Blir till att hålla ögonen öppna, fast den har iofs preliminärt datum 2011 så det kanske är ovärt att hålla andan...

Up up and....well, down down and away.

Nu smiter jag neråt Växjöhållet. Stannar tills den 25:e så hojta till om ni vill träffas :D

Det var således pudelns kärna!

Har än en gång börjat läsa Hans Sjöbäcks Psykoanalytisk Försvarsteori. Det är fanimej lätt den bästa bok jag nånsin läst och jag kan starkt rekommendera den till alla som är det minsta intresserade av psykologi. Början av boken behandlar tre personer som jag har en otrolig respekt för, Henrik Ibsen, Friedrich Nietzsche och Sigmund Freud. Igårkväll stötte jag på ett stycke som kändes ganska relevant:

"Om dessa antaganden är skäliga - och iakttagelser av såväl barn som vuxna tycks bekräfta detta - kan man spekulera över om inte upplevelser av förstämning kan ha lika ödesdigra följder för den psykiska utvecklingen och det psykiska välbefinnandet som ångest. När ångestreaktioner uppträder finns i grunden någon form av livsvilja och någon form av tilltro till framtidens meningsfullhet - om bara den fara som väcker ångesten kan undvikas kan undvikas och övervinnas. Förstämningen innebär däremot en uppgivelse, en brist på tilltro till de egna livsmöjligheterna och till omvärldens förmåga att komma ens önskningar till mötes."
-Sjöbäck, s110

RSS 2.0