Meh

Exjobb tär på krafterna, mest för att man aldrig släpper det...

Men efter påtryckningar (Per tyckte att jag skulle skriva nåt) så framställer jag härmed ett inlägg. Alldeles nyss stötte jag på något alldeles fantastiskt.

Slaughter of the Bluegrass - Punish My Heaven

Det är alltså en bluegrasscover på Dark Tranquillitys fantastiska klassiker Punish My Heaven. Kanske en av modern tids bästa melodiska deathlåtar. Att den gör sig mycket bra i den här versionen påvissar ännu starkare DT:s genialiska låtskrivande. Och för er som inte hört det, DT har släppt ny skiva nyligen, We Are The Void. Bra skiva över lag, låter ganska mycket som deras senaste skivor så inga överraskningar. Dock ska det läggas till handlingarna ett DT är exceptionellt jävla bra och därmed är denna skiva bra. Det om det.


Andra musikrelaterade nyheter som naturligtvis inte är en nyhet är Wolves in the Throne Room. Som bekant dog black metallen mer eller mindre ut i mitten av 90-talet iom att andra generationens band antingen gick över till andra stilar, åkte in i fängelse, blev mördade eller andra olyckligheter. Sedan dess har tredje generationens black metal dominerat genren och även om den generationen förvissa kan vara intressant är den i mitt tycke ordentligt mycket svagare än andra generationen. I höstas åkte jag på en wikipediaroadtrip genom metalvärlden och hittade ett gäng intressanta ambient black metal-band. De flesta var dessvärre mer intressanta än bra. Dock inte WitTR. Deras första skiva finns på Spotify och efter att ha lyssnat igenom den trollade jag fram deras nyare material. Dessa lades omgående in på mp3-spelaren och sedan dess har jag inte lyssnat på något annat i just mp3-spelaren. Det handlar alltså om ca 6 månader med samma tre skivor. WitTR är helt sonika DEN bästa black metalen som har gjorts sen ca 1995. De har fantastiska låtstrukturer där låtarna sträcker sig mellan 10 och 20 minuter, långa partier utan sång, minimalistiskt utan att bli tråkigt, extremt tempo utan att bli tröttsamt eller kännas stressigt.

But don't take my word for it, lyssna själva: (två delar eftersom Youtube inte hanterar filmer över 10 minuter)

Wolves in the Throne Room - Behold the Vastness and Sorrow


Det var nog allt för den här gången, back to exjobbsångest.

RSS 2.0