Get with the old school!

I samband med att jag börjat spela gitarr igen har jag gått betydligt mer old school. Framför allt den gyllene tidsåldern -90-94, tiden då i princip allt som är bra inom norsk black metal gjordes. Efter det släpptes det framför allt överproducerad operatisk metall, typ Dimmu Borgir etc. Det är väl i stort inget fel på den sortens musik, men det är jävligt debaterbart om det är black metal eller inte.

Så det som lyssnas hårt är Burzum och Mayhem, deras Freezing Moon från Live in Leipzig med Dead som sjunger är helt fantastisk. Tyvärr sjunger inte Dead på studioversionen från De Mysteriis Dom Sathanas eftersom han tog sitt liv -91 och Mayhem var tvungna att hitta en ny tillfällig sångare. Efter Deads självmord lämnade Mayhems bassist bandet och för att kunna fullfölja produktionen av skivan bjöd bandet in ingen mindre än Varg Vikernes (Burzum) för att fylla den platsen. Efter att Varg Vikernes dömts för mordet på Euronymous (gitarrist i Mayhem) tvingade Euronymous mor Mayhems trummis Hellhammer (vilket då var den enda kvarvarande medlemmen) att lova att ta bort Vikernes basspår och spela in nya. Dock visste inte Hellhammer hur han skulle ta sig till, så det är fortfarande originalbas på skivan.

Det om det, måste verkligen skaffa en Guitarport så att jag kan höra lite bättre vad jag spelar, utan nån som helst förstärkning är det inte riktigt samma sak :)

Kommentarer
Postat av: Jeff

Är du intresserad av en batteridriven hörlursförstärkare så har jag en du kan få. Du har ju iofs en effektpedal som du borde kunna koppla in till t ex stereon (och på så sätt köra med hörlurar eller ut i högtalarna).

Men en guitarport eller liknande är smidig, speciellt om man vill kunna spela in. Fråga Per =)

2007-11-22 @ 13:55:57
Postat av: Per

Ja, det finns ju hur mycket poddar och grejjor som helst nu. Jag har hört bra saker både om behringers v-amp 2 och line6 pocked pod till exempel, som båda kostar under tusenlappen. Sen använder jag ju själv, och älskar, guitar port som inte heller är speciellt dyr. Ingen behöver en gitarrförstärkare för hemmabruk längre, helt enkelt. Om man inte är riktig ljudbög å ska ha feta rörstärkare.

För övrigt märkligt att höra ngn referera till tidigt 90-tal som old school ;)

Kul som fan att höra att du är igång med gitarren igen i alla fall! Keep on rocking!

2007-11-22 @ 16:10:36
URL: http://naifuzan.blogg.se
Postat av: Dase

Inom black metal är tidigt 90-tal jävligt old school, det fanns liksom inget direkt innan dess. Bathory och Venom och såna fanns, men det är inte direkt black metal :D

Ska kolla lite Line6-produkter och se, har läst mycket bra saker om dem...

2007-11-22 @ 21:19:38
Postat av: Shazbot

Alltså, jag som musiker måste nog säga att du ska ta en effektAMP P9, och koppla igenom ett direkt kort rätt in på moderkortet, ev köra med ett mellansteg BH65:am den rockar fett som fan! Eller vad säger du Tomas? Vi måste ju röja upp här efter alla Noobmusiker! ;)

2007-11-22 @ 22:44:44
URL: http://shazbot.blogg.se
Postat av: Shazbot

direktkort menade jag såklart.

2007-11-22 @ 22:45:28
URL: http://shazbot.blogg.se
Postat av: Mufflon

Tja, det är inte alla system som klarar att direktkoppla effektAMP P9 till moderkortet, så det gäller ju att man har koll på vilken konfiguration man har. BH65 är ju klart mindre krångel, så jag hade kört med den eller en V-pod D7amp. Guitar port däremot är skitkass.

2007-11-23 @ 00:08:50
URL: http://salenko.blogg.se
Postat av: Per

Vad behöver man för slutsteg då? Räcker 100W för hemmabruk?

2007-11-23 @ 16:42:41
URL: http://naifuzan.blogg.se
Postat av: Mufflon

Ja, det går väl bra.

2007-11-24 @ 14:46:08
URL: http://salenko.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0