Watchmennyheter

IGN rapporterar lite angånde skådespelare som har fastslagits till filmatiseringen av Watchmen. http://movies.ign.com/articles/810/810207p1.html

För er som inte läst den, DO IT NOW! Det är bland det bästa litterära verk jag någonsin läst, trots att det är en grafisk roman. På 334 sidor i A4-format är den rätt maffig så den tar ett tag att läsa igenom. Den är skriven av Alan Moore som är relativt känd för att ha skrivit en hel mängd grafiska romaner, exempelvis V for Vendetta och tecknad av Dave Gibbons som har tecknat en hel del bra material, exempelvis Rogue Trooper. På det stora hela är Watchmen ett mästerverk som sedan den gavs ut '87 moderniserat och kraftigt förändrat seriebranchen, och försök att filmatisera den har gjorts tidigare. Dock har dessa alltid runnit ut i sanden pga diverse problem. Intressantast är nog Terry Gilliams (från Monty Python) försök runt '90 som gavs upp eftersom han inte kände att han kunde göra materialet rättvisa i filmformat. Hans ultimatum för att regissera filmen var att den gjordes till en minst 5 timmars miniserie, och som historien har visat blev det inget med det.

Personligen är jag jävligt skeptisk. Det här projektet har all möjlighet att bli en fruktansvärt bra film. Eller en riktigt kass film beroende på hur den görs. Då den är rätt lång och storyn är rätt komplex kan det vara (som Terry Gilliam iakttog) enormt svårt att filmatisera den i en normal längd. Själv skulle jag helst se den i en miniserieproduktion i tolv delar (eftersom det är 12 kapitel). Dock finns risken att den blir jävligt bra om den bara behåller en bra längd (typ 2.5-3 timmar) så att man inte behöver stryka en jävla massa material.

Så än en gång, har ni inte läst den, do it. :D

Kommentarer
Postat av: Per

Grafisk roman? Som serietidning då alltså?

2007-09-10 @ 16:00:12
URL: http://naifuzan.blogg.se
Postat av: Mufflon

Som en jättelång serietidning, typ. Och den var faktiskt väldigt bra, blir spännande att se om det blir film.

2007-09-10 @ 16:44:12
URL: http://salenko.blogg.se
Postat av: Dase

Typ som en serietidning, fast en serie är just det, en serie. Detta är en one shot story, typ som en roman eller en film. :)

2007-09-10 @ 16:57:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0