Neon Genesis Evangelion

Stötte på en nyhet (som inte är en nyhet egentligen, bara nåt jag inte hört tidigare) idag. Det har gjorts en remake av originalserien från mitten av nittiotalet, en tetralogi som påbörjades 2007 (alltså ingen nyhet som så). Den andra filmen släpptes i Juni i år, så det lär väl ta en stund innan den kommer hitåt, men den första filmen, Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone, finns ute att få tag på. Den följer ganska exakt originalserien och innefattar ungefärligen episod 1-6, men är i filmformat så det är inga hopp mellan episoder.

Filmen skiljer sig något från serien här och där, men många scener är verkligen blow for blow exakt som originalet. Den dramatiska skillnaden mellan dessa nya scener och de gamla är att de är galet mycket bättre tecknade och det används även en del 3D-animationer här och där. Dessa är dock relativt sömlöst innefattade och bryter inte av från det tecknade.

Handlingen följer som sagt ganska nära originalet, ofta exakt likadant, men vissa saker är dramatiskt ändrade med helt nya scener etc. Vissa saker är också mycket tydligare beskrivna vilket gör det lättare att fatta vad det är som pågår, något som originalserien inte direkt gjorde jättebra :D


Jag kan helt klart rekommendera den till allt och alla, om man gillade originalet gillar man förmodligen den här, har man aldrig sett originalserien är den här mycket lättare att komma in i misstänker jag...

Kommentarer
Postat av: Lange

Det är synd att de har tonat ner ångesten lite. Men fortfarande finfint dyster. Kul att man får reda på mer om själva evorna med.

2009-08-03 @ 00:58:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0