Get with the old school!

I samband med att jag börjat spela gitarr igen har jag gått betydligt mer old school. Framför allt den gyllene tidsåldern -90-94, tiden då i princip allt som är bra inom norsk black metal gjordes. Efter det släpptes det framför allt överproducerad operatisk metall, typ Dimmu Borgir etc. Det är väl i stort inget fel på den sortens musik, men det är jävligt debaterbart om det är black metal eller inte.

Så det som lyssnas hårt är Burzum och Mayhem, deras Freezing Moon från Live in Leipzig med Dead som sjunger är helt fantastisk. Tyvärr sjunger inte Dead på studioversionen från De Mysteriis Dom Sathanas eftersom han tog sitt liv -91 och Mayhem var tvungna att hitta en ny tillfällig sångare. Efter Deads självmord lämnade Mayhems bassist bandet och för att kunna fullfölja produktionen av skivan bjöd bandet in ingen mindre än Varg Vikernes (Burzum) för att fylla den platsen. Efter att Varg Vikernes dömts för mordet på Euronymous (gitarrist i Mayhem) tvingade Euronymous mor Mayhems trummis Hellhammer (vilket då var den enda kvarvarande medlemmen) att lova att ta bort Vikernes basspår och spela in nya. Dock visste inte Hellhammer hur han skulle ta sig till, så det är fortfarande originalbas på skivan.

Det om det, måste verkligen skaffa en Guitarport så att jag kan höra lite bättre vad jag spelar, utan nån som helst förstärkning är det inte riktigt samma sak :)

Back in black!

Eller white kanske är mer passande, det snöar som fan här, det är bra :)

Stort tack till Olle som bjöd på sitt hem och sin kropp, och litet tack till alla som dök upp på LANet, det var riktigt kul.


Skolan är lite sådär just nu, ena kursen är aptråkig, introduktion till programmering, men andra kursen väger iofs upp det iom att det är speldesign. Senaste uppgiften är att analysera spelmekaniken i Pokémon. Det har faktiskt förhållandevis komplex mekanik för att vara ett såpass fånigt spel, så det är trots allt väldigt intressant att se hur algoritmerna fungerar etc.

Jag har även varit ute i god tid och förbeställt Mass Effect, man vill ju inte antingen missa släppet och att det säljer slut i de lokala butikerna, eller betala en förmögenhet hos Game :D

Annars är allt rätt lugnt, försöker komma på vettiga saker att äta som inte är en jävla massa krångel, så nu är jag tillbaka på hummusrullar, vilket är jävligt schysst och relativt nyttigt. Smidigt att det inte behöver värmas heller, så det tar kort tid att göra och går lätt att äta framför datorn :D

Colon Duty 4!

Som titeln anspelar vankas det Colon Duty 4. Det har precis kommit, så med lite tur kan vi få in det på LANet. Har kört multiplayerbetan på Xbox360 och singleplayerdemot på PC, och det är väldigt lovande. Ser asbra ut, flyter bra på min dator och multiplayer är mycket action och röj, precis som gamla CoD fast i modern tid istället för WW2. Detta ger en något annan dimension till spelet och perk-systemet gör också att varje person kan välja sina egna små tricks. Exempelvis att man när man dör ramlar ner på golvet, drar sin pistol och kan skjuta några sekunder så man kan ta med sig folk i döden, eller att man har lite mer hälsa än normalt.

En annan sak som slog mig var att jag är duktigt sugen på....BASTU!!! Har inte bastat på år och dar och nu är det ju verkligen väder för det också, hur låter en soft kväll i ett trångt och varmt rum med massa män i på torsdag kväll?

Som det ser ut nu slutar jag skolan vid 15:00, så jag ser till att ha dator etc nerpackat innan dess så jag bara kan slänga in det i bilen och åka direkt efter det. Då är jag nog i växjö vid 18-tiden, så kan jag slänga in dator hos Ollster eller Mufflon och softa järnet :D

RSS 2.0