FASA R.I.P.

Idag är en sorgens dag, en era går i graven etc etc.

http://www.fz.se/nyhetsarkiv/?id=21581

FASA Studios har slutligen lagts ner efter minst 20 år i branchen. De är ansvariga för solida saker som Battletech/Mechwarrior (alltså både tabletoppet och PC-spelen baserade på det), Shadowrun och Crimson Skies. Alla dessa saker har i mitt tycke varit väldigt välgjorda och genomarbetade och har på det stora hela varit något helt nytt då de kom.

Dessvärre gick deras tabletop/rollspelsavdelning omkull för ett antal år sen och Battletech (och deras övriga rollspel) togs över av ett annat företag, men de höll sig fortfarande igång med att göra spel, senast då Mechwarrior 4 expansionen och Crimson Skies till Xbox. Allra senaste var Shadowrun till Xbox 360 och PC (vilket i mitt tycke var ganska kasst, istället för ett rollspel som deras gamla variant till SNES är detta typ CS med trolleri, helt menlöst).

Kommentarer
Postat av: Osto

Well som sagt de senaste årens produktioner har i mina ögon å andra sidan inte varit sådär super. De spel som verkligen har varit något har minst 10 år på nacken, så att de lägger ner i sig är IMHO inte världens grej.
Kan ju inte leva på gamla meriter hur länge som helst...

2007-09-14 @ 14:37:23
URL: http://osto.blogg.se
Postat av: Dase

Jo, det har ju varit en stadig nedgång sen slutet av 90-talet eller så med ett fåtal ljusglimtar. Det är inte speciellt sorgligt i ett framtidsperspektiv, snarare att ett gammalt och prestigefyllt företag inte lyckats hålla sig flytande pga olika faktorer som är det sorgliga.

2007-09-15 @ 11:09:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0